logo

Actualitat Notícies

Tria bé: Cireres o picotes?

Són de les fruites d'estiu més conegudes i benvolgudes, i estem en plena temporada. En la fruiteria trobem cireres i picotes. Totes les picotes són cireres, però no totes les cireres són picotes. Quina diferència hi ha entre elles?

La cirera és una fruita originària del mig orient, que es produeix molt bé en diferents zones d'Espanya. Destaca pel seu exquisit sabor i pels seus indubtables beneficis nutricionals: la cirera és una fruita molt rica en antioxidants, flavonoides i *polifenoles, i té a més un important contingut en fibra.

Cirera o picota?

Les picotes són cireres... però no totes les cireres són picotes. Ëstas són les seves diferències:

Aspecte. Aparentment, la diferència entre cirera i picota està en el rabito: les picotes són un tipus de cireres que sol presentar-se sense rameta o peduncle, ja que durant la recol·lecció, aquest queda unit a l'arbre  (perquè la seva unió amb el fruit és bastant més frèvol). En les altres cireres succeeix a l'inrevés. Altres característiques que t'ajudaran a diferenciar-les són la grandària i el color, perquè les picotes solen tenir un color vermell més intens i fosc i major grandària que les cireres.

Sabor i textura. Però la diferència entre cireres i picotes no és només exterior: les picotes solen ser més cruixents, dolces i saboroses que altres cireres.

Temporada. La de les cireres és més primerenca, començant a l'abril, mentre que la temporada de la cirera picota no comença fins a juny.

Les zones de major producció de picotes són Extremadura i Aragó, seguides d'Andalusia i Catalunya. Hi ha una D.O.P. (Denominació d'Origen Protegida) a la Vall del Jerte i una I.G.P. "Cireres de la Muntanya d'Alacant", encara que no totes les picotes procedeixen d'allí.

Treu-los partit

  • Tria les cireres que presenten un aspecte brillant amb un color vermell intens.
  • Guarda-les en la nevera (en la zona menys freda) i sense rentar.
  • En fresc s'aprofiten al màxim les seves propietat. També poden usar-se en confitures i dolços.

Consulte la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías