logo

Actualitat Notícies

Les marques blanques ressorgeixen i es fan imprescindibles

Les marques blanques han deixat de ser el que eren fa diverses dècades per a convertir-se en productes, de fet, molt desitjats pels consumidors, especialment els més joves.

Segons dades de maig de 2019, el 42% de la despesa en gran consum dels consumidors espanyols està dedicat a aquesta mena de marques. No hi ha més que fixar-se en l'exemple d'Hisendat, la marca de Mercadona, o en les desitjades cremes Cent de Lidl, per a comprendre que aquests productes han experimentat un gir de 360 graus en les preferències dels compradors.

A Europa, les dades de les marques blanques són molt positius. Segons un estudi de *Nielsen que recull el portal Pur Màrqueting, les marques blanques estan venent al seu nivell més alt en el continent, superant ja a les marques d'empreses o quedant-se prop d'això en diversos mercats. A Espanya, la quota de mercat de les marques blanques és la més elevada del continent i és superior a les marques privades. De fet, tenen el 51% del mercat de distribució.

PRINCIPALS FACTORS

Aquesta evolució positiva de la marca blanca està associada, segons els experts a diversos factors. Segons analistes de *Infiniti *Research, el boom està molt vinculat al poder de consum dels *millennials, ja que són un grup molt més experimental a l'hora de comprar i, per tant, estan menys connectats a les marques de sempre.

A això se suma el creixement de les tendències de consum saludable, en la qual les marques blanques han sabut veure una oportunitat. Com us informàvem recentment, hi ha una alta proporció de marques blanques que aposten per incloure productes bio o ecològics o que han optat per crear la seua pròpia marca blanca de línia verda: Carrefour amb Carrefour Bio, Lidl amb Lupilu i Bio Organic i Aldi amb Gutbio, són alguns exemples. El guacamole de Mercadona, la tonyina en llanda Hisendat o la llet Carrefour Bio són alguns dels productes més populars en vendes, i a més tots ells són ecològics.

El creixement del ecommerce també ha ajudat a pujar les marques blanques a nous terrenys, com la cosmètica o la higiene. A això se suma que la percepció que els consumidors tenen de la marca blanca ha canviat. Un estudi de GlobalData determinava que els consumidors ja no les veuen com una mica de qualitat inferior, com en el passat, sinó que les associen a innovació i qualitat.

Consulta la noticia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías