logo

Actualitat Notícies

Els productes a orri tornen als supermercats

La nova tendència més destrossadora de les grans cadenes de supermercats és tornar al passat. Oferir aliments a orri. Contradiuen d'aquesta manera, encara que solament siga parcialment, la que havia sigut fins ara tendència imparable del sector: el multiempaquetament.

A què és degut aquest canvi comercial? M'ho explica molt gràficament Cristina, una amiga entusiasta d'aquest sistema: “Estic farta de tant plàstic“. I afig alguna cosa molt interessant: “M'agrada triar jo mateixa la fruita i la verdura, comprar la quantitat exacta que necessite per a no haver de malgastar gens, i en venir sense embolcalls em sembla molt més natural, sense punts additius com els posen ara per a aguantar més temps frescos”.

La seua visió és la del nou consumidor, més conscienciat amb el medi ambient, per l'excés de residus, més interessat per la nutrició saludable, més desconfiat cap a l'agressiu màrqueting de la indústria alimentària, més decidit a tornar als orígens. I els supermercats ho saben. Per açò també ells estan apostant pel granel de les fruites, les verdures i la fruita seca.

Tendència imparable

A Alemanya o França comença a ser normal l'existència de tendes d'alimentació, i fins i tot cadenes de supermercats, on tot s'ofereix a orri.

A Espanya van començar les tendes de productes ecològics dedicant una xicoteta secció a la venda de fruites i verdures al pes. Després van arribar els restaurants vegetarians que inclouen un xicotet lloc de venda directa de productes de l'horta. I al final també han arribat els supermercats que odien el plàstic sota l'eslògan *Zero *Waste (Residu Zero). Tot a orri, inclòs olis, va venir, adobats i fins a detergents o netejadors de la llar. En la pàgina web Viure sense plàstic tens un mapa on apareix localitzada la majoria d'aquest tipus de comerços.

Vés-te ara als grans hipermercats. També allí està imposant-se el granel, la veritat és que al mateix temps que augmenta l'oferta de menjars preparats i ultra empaquetades. En el cas dels articles al pes, tries la quantitat de producte exacta que es pesa i paga directament en caixa. Com es va fer tota la vida.

Els detractors d'aquesta tendència neguen major sostenibilitat recolzant-se en que els envasaments en plàstic i amb atmosfera interior controlada mantenen més temps fresc el producte, per la qual cosa al final hi ha menys desaprofitament, més qualitat i més control sanitari que en els granels. Però no poden negar els greus problemes ambientals que està provocant tant plàstic, a més de que en obligar a comprar quantitats grans traslladen el problema al consumidor, que serà finalment qui haurà de tirar a la brossa l'aliment sobrant (que ha pagat prèviament).

És una bona reflexió que us trasllade a vosaltres, benvolguts lectors Estàs a favor o ho veus com una reculada de la seguretat alimentària?
 

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías