logo

Actualitat Notícies

El proper 'Black Friday' rebentarà tots els registres de consum

El proper Black Friday, la campanya de descomptes comercials importada d'Estats Units que se celebra el proper 23 de novembre, generarà 1.300 milions d'euros en vendes online, un 13% més que en 2017, segons s'ha conclòs al debat organitzat per Making Science, que ha comptat amb la presència de representants de Black Limba, Decathlon, Habitísimo i Google.

Durant el debat, titulat “Com posar en pràctica estratègies digitals amb èxit per el “Black Friday”, el director executiu de Making Science, José Antonio Martínez ha assegurat que  el comerç electrònic “està generant noves dinàmiques de consum” i que de fet el 5,3% de les vendes de l'any per internet es fan durant aquest dia-

Aquests costums,  de les quals Espanya no és una excepció, “comporta una concentració temporal de la demanda, la qual cosa suposa nous reptes per a les companyies com l'escalabilitat o la velocitat de gestió de processos”, ha apuntat Martínez en un comunicat de premsa remesos als mitjans per la companyia.

En aquest sentit, el volum de cerques dels termes “Black Friday“ o “Ciber Monday” s'ha multiplicat “per 14 en els últim 4 anys“. Així mateix, les dades del cercador reflecteixen que el terme ‘tecnologia’ és la principal categoria en volum de cerques en aquest període de compres, i representa “un 58% del total”, al que li segueixen la paraula ‘moda’, amb un 18% i ‘esports’ amb un 6%.

A més, segons ha estimat Making Science, encara que el període comprès entre el dia previ (dijous) i el propi dia de Black Friday (divendres), representen el 27% del total de les cerques realitzades sobre aquest terme, l'esdeveniment s'ha convertit en un esdeveniment d'una durada total de 10 dies.

L'allargament del període posterior, es deu a les ofertes de Cyber Monday que mantenen actiu el cap de setmana i tornen a provocar un bec de consum el dilluns.

L'empresa ha realitzat una guia per tenir obtenir unes majors vendes durant aquest dia, entre elles la importància de la consistència de la imatge de marca i la construcció d'un entorn digital pensant en l'experiència d'usuari aconseguirà construir una experiència de compra única.

L'ús del SEU (el posicionament en motors de cerca) és fonamental per assegurar-nos un alt nivell de rellevància durant la jornada de compres.

En aquest sentit s'ha de crear “una estratègia unificada en la qual treballar amb altres departaments es fa totalment imprescindible per aconseguir un creixement notable de les vendes”.

També cal destacar la possibilitat d'incorporar tecnologies d'automatització per poder facilitar la gestió d'anuncis i licitacions, ja que en moments de concentració de vendes com el Black Friday, aquesta pot ser una forma de maximitzar resultats.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías