logo

Actualitat Notícies

Cura amb el crèdit de la targeta

Usar el crèdit de la targeta no surt gratis, de fet, es paguen elevats interessos que, si et descures, poden abocar-te a una situació de sobreendeudament. En moltes targetes apareix, per defecte, activat el pagament ajornat. Modifica-ho i evita problemes.

Usar el crèdit de la targeta és una opció molt cara, amb una TAE que sovint supera el 20%: la nostra recomanació és limitar el pagament ajornat, deixant-lo reservat únicament als casos excepcionals

Pagament ajornat per defecte? No, gràcies

Els usuaris paguen car el crèdit de les targetes… però les entitats emissores surten guanyant, amb el que són moltes les que incentiven aquesta opció. És habitual fer-ho ja des de la pròpia contractació: algunes entitats emeten les seves targetes de crèdit amb l'opció de pagament ajornat per defecte, “permetent” als consumidors el major endeutament possible.

Un bon exemple són les targetes de Wizink, que s'emeten en la modalitat de pagament ajornat, amb una mensualitat mínima del 2,5% del saldo disposat i import mínim de 18 euros. Feix números: si contractes la targeta Wizink Or, que cobra per l'ajornament uns interessos del 26,82% TAE, i no canvies la forma de pagament, i pagues amb ella 300 euros de compres el primer mes, 450 euros el segon mes i 200 euros el tercer mes, encara que no la tornessis a utilitzar, als sis mesos hauries pagat 94,57 euros d'interessos i només hauries retornat 34,14 euros del total que vas gastar amb la targeta. Si mantens aquestes condicions, trigaries més d'11 anys a retornar les compres de tres mesos, després d'haver pagat més de 1.600 euros d'interessos. No té cap sentit.

Canvia l'opció

El consumidor té l'opció de modificar la forma de pagament de la targeta en qualsevol moment, però si ve activada per defecte l'opció de pagament ajornat i no t'adones de canviar-ho o trigues a fer-ho, ràpidament acumularàs un deute elevat per la qual pagaràs molts interessos.

Algunes targetes de crèdit poden ser interessants si s'utilitzen en la modalitat de pagament total sense interessos, però absolutament desaconsellables per a ajornar pagaments.

Targetes revolving, el pitjor

El problema és molt pitjor si es contracta una targeta de les denominades revolving, que moltes entitats promocionen, oferint-les sense comissions i donant incentius per usar-les. Aquest tipus de targetes no permeten pagar sense interessos: només tenen l'opció de pagament ajornat i amb tipus d'interès igualment elevats.

Totes les compres que es paguin amb aquesta targeta s'ajornaran amb els seus corresponents interessos, amb el que l'usuari està obligat a estar permanentment endeutat si usa una d'aquestes targetes per a les seves compres habituals.

Actua contra els interessos abusius

Si contractes alguna targeta de crèdit, sobretot si és affinity, (les que emeses per una entitat financera, però sota una marca comercial, com la Cepsa Mastercard) comprova la forma de pagament per defecte en la qual emet: si és el pagament ajornat, modifica'l pel pagament total sense interessos res més rebre-la (o fes-ho al més aviat possible si encara no ho has fet).

Si vas contractar una targeta revolving, deixa d'utilitzar-la i no tornis a tirar d'ella.

Si disposes de liquiditat, amortitza anticipadament el deute pendent de la revolving i si no pots pagar la totalitat, estableix la quota més alta que et puguis permetre per a evitar que el deute es dispari.

Consulta la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías