logo

Actualitat Notícies

Calfar la nostra casa amb gas natural serà un 15 % de mitjana més car que la temporada passada

Aquest hivern calfar la nostra casa amb gas natural serà un 15 % de mitjana més car que la temporada passada. A partir d'aquest mes d'octubre, el preu del kWh s'eleva fins a un 11 % en aquelles llars on s'utilitza el gas com a sistema de calefacció.

El mes d'octubre arranca amb la pujada de preu de gas natural més important des que en 2008 s'establira la Tarifa d'Últim Recurs (*TUR) o tarifa regulada. Es tracta del tercer augment consecutiu de les tarifes (a l'abril i juliol van ser els anteriors), aconseguint així el seu cost més elevat des de 2014.

El gas natural registra la major pujada de l'any

Aquesta pujada de preus afectarà de manera dràstica a les llars que tinguen contractades les tarifes regulades 3.1. (el preu del KWH pujarà un 10 %) i 3.2. (en aquest cas, la pujada serà d'un 11 %). Amb aquest augment, la factura anual d'una casa amb un consum anual de 9.000 kWh aconseguirà els 723 €, la qual cosa suposa 56 € més pel que fa a la tarifa anterior.  

Des del Govern, s'ha anunciat el llançament d'un nou bo social per a cobrir parcialment la factura d'aquelles llars més vulnerables que utilitzen sistemes de calefacció de gas natural. Si bé és cert que açò serviria per a pal·liar una mica els efectes d'aquesta forta pujada, en OCU considerem necessària una aplicació d'urgència d'aquesta nova cobertura social.

Qui té les millors tarifes?

A pesar que diverses empreses comercialitzadores de gas natural ja han traslladat aquest increment de preus, en el mercat lliure encara és possible trobar bastants tarifes que milloren els preus de l'actual tarifa TUR. Un exemple d'açò ho trobem en l'última edició de la Compra Col·lectiva d'OCU, que els seus beneficiar-vos gaudeixen actualment d'un preu fix durant tot l'any i eviten les variacions de la tarifa regulada.

A continuació, tens una taula en la qual s'arrepleguen quins són les tarifes de gas natural més competitives del mercat segons el consum anual de la teua casa:

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías